Aanmelden als chauffeur?

Het doel van ANWB AutoMaatje is om mensen, die nu te vaak gedwongen thuis zitten omdat ze minder mobiel zijn, weer te laten deelnemen aan het sociale en maatschappelijke verkeer. ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij lokale vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Naast vervoer is het persoonlijke contact en elkaar een handje helpen van groot belang. Gemeente, vrijwilligersorganisatie en ANWB creëren met AutoMaatje daartoe een veilig en duurzaam lokaal platform waarop plaatsgenoten met elkaar in contact worden gebracht.

Als chauffeur voor ANWB AutoMaatje vervoer je dus mensen in je eigen auto. Je moet in bezit zijn van een geldig rijbewijs, de auto moet APK gekeurd zijn en voor de auto moet er minimaal een WA verzekering met inzittendenverzekering afgesloten zijn. We zullen chauffeurs vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen (dit is gratis).

Lijkt het je leuk om chauffeur voor ANWB AutoMaatje Smallingerland te worden? Of wil je meer informatie over het project? Neem dan contact op met Sanne Jager of Jeannette Kooi, 0512 511 859 of automaatje@mosweb.nl.