Bemiddeling

Talent heeft een divers en ruim aanbod vacatures in haar bestand. Er zijn vacatures voor langere tijd, maar ook voor kortere evenementen. Via de knop vacatures bovenaan in de zoekbalk vindt u het meest recente aanbod. Ook in onze etalage en in de vacatureladder die op diverse plekken van de welzijnsorganisatie te vinden is, krijgt u een idee van het aanbod.
Talent koppelt u aan een (vrijwilligers)organisatie die op zoek is naar vrijwilligers voor bepaalde werkzaamheden. Zo krijgt u de kans uw talenten in te zetten op een plek die bij u past.

bemiddeling kleiner

Hoe werkt het?

U schrijft zich in bij Talent, waarbij uw vaardigheden, talenten en interesses belangrijke uitgangspunten zijn. Samen met een medewerker zoekt u een passende vacature. Als u al een specifieke vacature op het oog hebt, kijken we daar natuurlijk als eerste naar. De medewerker van Talent kent de specifieke wensen van de (vrijwilligers) organisaties en bekijkt in hoeverre u daar bij past. Als dit het geval lijkt, neemt u contact op met de organisatie van uw keuze voor een kennismakingsgesprek. Als de match is gemaakt houdt de consulent contact met u en de organisatie om te horen of alles naar wens verloopt.

Talent koppelt u aan een (vrijwilligers)organisatie die op zoek is naar vrijwilligers voor bepaalde werkzaamheden. Zo krijgt u de kans uw talenten in te zetten op een plek die bij u past.
Talent bekijkt elke vacature die binnen komt zorgvuldig. Alle vacatures zijn aan landelijke criteria getoetst. Gaat het echt om vrijwilligerswerk? Is het werk aanvullend en zonder winstoogmerk?

Talentenscan

Welk type vrijwilliger bent u? Weet u nog niet precies wat u wilt doen? Met een eenvoudige test weet u binnen een paar minuten het antwoord op de vraag welk soort vrijwilligerswerk bij u past. De vrijwilligerscentrale in Den Haag heeft hiervoor een prachtige Talentenscan ontwikkeld. Klik hier voor het invullen van de test.

Begeleiding

Misschien vindt u het plezierig om ondersteuning te krijgen bij het zoeken naar vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld omdat:

  • u niet goed weet wat bij u past;
  • u uw eigen mogelijkheden wil verbreden;
  • u nog niet goed weet wat u wil;
  • u de Nederlandse taal nog niet zo goed spreekt;
  • u met vrijwilligerswerk een andere weg wil inslaan;
  • u zich onzeker voelt;
  • u een functiebeperking of gezondheidsklachten hebt.

U kunt dan een afspraak maken met een van onze medewerkers. In een persoon- lijk gesprek bespreekt u uw wensen en mogelijkheden. De medewerker gaat eventueel mee op kennismakingsgesprek en houdt contact met u en de (vrijwilligers) organisatie.

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

Als u aan het vrijwilligerswerk begint dan wordt er van u verwacht dat u op het afgesproken tijdstip aanwezig bent en even belt als u bijvoorbeeld niet kunt komen. Ook de organisatie moet zich aan de gemaakte afspraken houden. Daarom worden duidelijke afspraken gemaakt, want vrijwilligerswerk is wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Meer informatie

Misschien heeft u, voordat u aan vrijwilligerswerk begint, nog vragen, bijvoorbeeld over onkostenvergoedingen, verzekeringen of over vrijwilligerswerk doen met een uitkering. Over deze en andere onderwerpen kan een medewerker van Talent u meer vertellen.
Loop gerust eens bij ons binnen!