Nieuws

Voorlichting Asielprocedure in @Holdert

Op donderdag 22 november a.s. wordt er een voorlichting gegeven door een medewerker van COA Drachten over de asielprocedure. Hoe werkt het, wat zijn de stappen, wat komen de vluchtelingen tegen, wat is de procedure die zij moeten doorlopen en hoe verloopt het leven op een AZC.

Lees verder

Geplaatst op 29 october

foto1

Aan de slag

Vanaf januari 2018 start in de gemeente Smallingerland het project ‘Aan de Slag’.
Aan de Slag is een landelijk project wat opgezet is door Pharos met als doel een win – win situatie voor asielzoekers en maatschappelijke organisaties. M.O.S. is de projectleider van dit mooie project en samen met de gemeente Smallingerland en COA gaan ze aan de slag om bewoners van het AZC te koppelen aan vrijwilligersklussen.

Lees verder

Geplaatst op 02 augustus

IMG_0341

NL DOET 2018

Jaarlijks in maart vindt de grootste vrijwilligersactie in Nederland plaats. NLdoet zet de schijnwerpers twee dagen op vrijwillige inzet. In samenwerking met Stichting Present werkt Talent ook mee aan deze actie van het Oranjefonds.

Het was een groot succes. Fractieleden, wethouders en bewoners van het AZC hebben samengewerkt bij verschillende klussen. Een brunch verzorgen op de Warrenhove, klussen bij Passiflora, Pannenkoeken bakken op verschillende plekken, wandelen met cliënten van Talant. De beide dagen waren een groot succes.
IMG_0341

Lees verder

Geplaatst op 13 februari

Verzekering vrijwilligers voor schade en letsel

Gemeente Smallingerland
heeft bij Centraal Beheer de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) Vrijwilligersverzekering afgesloten. Alle vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties (en op onderdelen) ook mantelzorgers in de gemeente Smallingerland zijn automatisch verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen tijdens hun vrijwilligerswerk. Veroorzaken vrijwilligers onbedoeld schade tijdens het vrijwilligerswerk? Of lopen ze letsel op? Dan kunnen zij aanspraak maken op de VNG Vrijwilligersverzekering. Op het tabblad Aanvragen vindt u het aangifteformulier.

Lees verder

Geplaatst op 05 december