Wees duidelijk en haal vrijwilligers binnen

Duidelijk zijn is een belangrijke spil van vrijwilligers werven. Als vrijwilligersorganisatie denken we zelf meestal dat we erg duidelijk zijn, maar voor de buitenwereld is vaak niet zo helder wie we zijn en wat we doen. En als potentiële vrijwilliger wil je dat wel graag weten.

206740

Als vrijwilligersorganisatie denken we zelf meestal dat we erg duidelijk zijn, maar dat is omdat we zelf de organisatie zijn. Voor de buitenwereld is vaak niet zo helder wie we zijn en wat we doen.

Waarom is het zo belangrijk en waarom loop je vrijwilligers mis als je niet duidelijk genoeg bent? Er wordt veel geadviseerd om vooral het verhaal te vertellen over waarom je iets doet. Zelf adviseer ik dat trouwens ook. Wat is je missie en de achterliggende visie? Kortom wat is het ‘waarom’ van jouw organisatie?

Met dat ‘waarom’ kun je betrokkenheid creëren bij de mensen die dezelfde waarden hebben. Mensen voelen zich verbonden als jullie waarden aansluiten bij die van hen als potentiële vrijwilliger.

kijk hier voor de volledige blog

geschreven door Heleen van Egmond