Eerste Europass-documenten uitgereikt in Smallingerland

Op woensdagochtend 14 december zijn bij Talent – centrum voor vrijwillige inzet de eerste Europass-documenten uitgereikt. Onder toeziend oog van de vrijwilligers werkzaam bij Talent, afgevaardigden van de gemeente en medewerkers van de M.O.S. hebben Meino Coenraad en Ellen van der Linden het Europass Certificaat in Smallingerland ontvangen uit handen van Monique Leegte, senior medewerker van het Nationaal Europass Centrum. Monique Leegte benadrukte hierbij dat vrijwilligerswerk meer en meer gewaardeerd wordt.

Europass 2

Vrijwilligerswerk is niet alleen leuk en zinvol, maar vergroot ook je kennis en vaardigheden. Europass maakt het mogelijk om dit vast te leggen. Europass is een initiatief van de Europese Unie (EU) en het gaat om een officieel, erkend document. Vrijwilligers kunnen Europass bijvoorbeeld gebruiken tijdens sollicitaties naar een betaalde baan.

Ellen van der Linden werkt sinds april 2014 en Meino Coenraad sinds februari 2014 bij Talent. Zij hebben op een overzichtelijke manier een beschrijving gemaakt van de ervaringen die zij als vrijwilligers hebben opgedaan bij Talent. Deze ervaringen en competenties hebben zij in een document vastgelegd en bewijstukken daarbij gezocht. De begeleiding en de beoordeling is gedaan door een medewerker van Talent en de M.O.S.
Meino Coenraad vertelde dat door het vastleggen van haar competenties ze zich bewuster is geworden van haar vrijwilligerstaken en dat het heeft bijgedragen aan de toename van eigenwaarde.“Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor de organisatie maar ook om je zelf te ontwikkelen.”

Met de uitgifte van de Europass-documenten aan Meino en Ellen wil de M.O.S. niet alleen laten zien dat de organisatie het vrijwilligerswerk bijzonder serieus neemt, maar ook dat zij wil investeren in de persoonlijke ontplooiing en ontwikkeling van vrijwilligers.

Marga La Crois,
Talent – centrum voor vrijwillige inzet

Europass 4