Ria Kroesen, winnaar Meer dan handen Award Smallingerland 2020!

“Door haar passie voor wandelen motiveert Ria veel mensen om in beweging te komen. Ze gebruikt het bewegen als middel om mensen met elkaar in contact te brengen. " Met deze woorden begint Dennis Zijlstra van Sportbedrijf Drachten zijn aanmelding voor Ria voor de Meer dan handen Award Smallingerland.

Vanaf november konden er vrijwilligers aangemeld worden voor de Meer dan handen Award Smallingerland 2020. Deze prijs wordt jaarlijks vanuit de Gemeente Smallingerland uitgereikt om te laten zien hoe belangrijk vrijwilligers zijn! Een commissie heeft zich gebogen over de aanmeldingen. De aanmeldingen waren allemaal bijzonder. Het is mooi om te lezen hoeveel mensen zich belangeloos en vol overgave vrijwillig inzetten. De commissie heeft Ria als winnaar gekozen. Ria zet zich in bij verschillende wandelgroepen in Drachten en omgeving. Tijdens het wandelen is er aandacht voor alle niveaus, daardoor kan iedereen meedoen. Ria zorgt voor wisselende routes waardoor het iedere keer leuk blijft.

Ria nieuwe routes aan het zoeken
Ria op zoek naar nieuwe routes.

Naast het bewegen is het sociale aspect ook erg belangrijk. Kim Assen van Sportbedrijf Drachten vertelt: "Naast beweging is voornamelijk het sociale aspect erg belangrijk. Ria weet op de juiste manier in contact te blijven met bewoners. In het begin van de lockdown, waardoor de wandelgroep niet actief kon zijn, heeft Ria iedereen los uitgenodigd om koffie te komen drinken in haar tuin. Voor een ieder vrijblijvend, maar waardoor ze niet het gevoel kregen vergeten te worden. Naast de inwoners weet Ria ook de juiste instanties te vinden, waardoor nieuwe projecten (waaronder wandelen) ontstaan. "

Het idee was om Ria 16 december j.l. te verrassen tijdens het wandelen. Echter liep dit plan iets anders. Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom het Corona virus konden de wandelgroepen de eerste weken niet doorgaan. We hebben daarom Ria telefonisch benaderd en een leuke verrassing gebracht. Wanneer de maatregelen het toelaten zullen we in 2021 de officiƫle prijsuitreiking plaats laten vinden.

Ria levert ook routes aan op de website https://www.routeyou.com . Vul de zoekterm: #rondjelopen Drachten in en je vindt verschillende wandelroutes in Drachten en omgeving. Dit zijn routes in verschillende omgevingen en afstanden. De routes zijn tussen 2,7 tot 6 km. De langere routes zijn naar eigen inzicht in te korten. Lijkt het je leuk om te wandelen of te bewegen neem dan gerust contact op met Sportbedrijf Drachten.

Wandelroute de Drait Trisken
Wandelroute in De Drait/Trisken