Duaal traject

groepvrouwen
De informatiebijeenkomst voor Duaaltraject wordt in verband met het Corona virus afgelast. De nieuwe datum is nog onbekend. Volg onze facebookpagina voor de nieuwe datum of stuur een mail naar Amanda, a.vanderveen@mosweb.nl .

Het Duaaltraject is voor vrouwen met een buitenlandse afkomst die zich verder willen ontwikkelen na het behalen van de inburgering.
Van de periode mei tot en met oktober ga je bezig met je droom, je toekomst.
• Wil je graag werken? Vrijwilliger of betaald.
• Wil je actief worden in de samenleving maar weet je niet precies hoe je dit moet bereiken?
• Wil je zelfverzekerder worden?
• Wil je een uitdaging om aan te werken?

Het Duaaltraject bestaat uit lessen waarin je veel over jezelf leert, gaat ontdekken wat je talenten en kwaliteiten zijn, hoe je actief kunt worden en jezelf kan presenteren om je droom te bereiken. Op dinsdagochtend krijg je les in taal in het DigiTaalhuis en op woensdag ochtend krijgen je les van M.O.S. en verschillende gastdocenten om jouw doel te bereiken.

duaaltrajectschema

Wie kunnen er mee doen?
• Vrouwen
• Minimaal 18 jaar
• Inburgering behaald
• Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal redelijk kunt spreken, begrijpen, lezen en schrijven.
• Je bent beschikbaar zijn op dinsdag ochtend van 9.00 -11.00 uur en op woensdagochtend van 9.00 -11.00 uur. In de periode van 5 mei tot en met 14 oktober 2020. In de zomervakantie (4 juli tot en met 12 augustus is er geen les)

Het Duaaltraject is gratis, we verwachten wel volledige inzet.
In overleg is er een oppas voor de kinderen.

Kom bij de informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt er uitleg gegeven over het Duaaltraject en kun je vragen stellen.
Aan het einde van de bijeenkomst kun je de keuze maken of je mee wilt gaan doen aan het Duaaltraject. Dit is niet verplicht.

Ken je nog een vrouw die mee kan doen? Neem haar dan mee naar de informatiebijeenkomst.

Heb je vragen? Bel Amanda: 06-43807579
(bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag).
Of kom langs bij Centrum Talent (van Knobeldorffsplein 123, Drachten)
op de maandag ochtend of woensdag ochtend tussen 9.00 – 12.00 uur

Overige informatie:

Duaaltraject:
Voor vrouwen die zich verder willen ontwikkelen nadat zij de inburgering heeft behaald.

Het Duaaltraject is een samenwerking met M.O.S. en DigiTaalhuis. In 18 weken worden er verschillende thema’s behandeld, die ervoor zorgen dat de vrouw zich verder kan ontwikkelen en de plek in de samenleving in kan nemen waarvan zij droomt.

M.O.S.
Maatschappelijke Onderneming Smallingerland behandelt de thema’s met professionals, gecertificeerde vrijwilligers, organisaties en gerichte werkvormen. Het traject is verdeeld in 4 fases waarbij de droom van de vrouw en haar rol in de samenleving centraal staan.
Om het proces te volgen en te evalueren wordt er gebruik gemaakt van de actiefladder.

DigiTaalhuis
De vrijwilligers het DigiTaalhuis verzorgen de taallessen in bibliotheek Drachten. Deze lessen sluiten aan bij de thema’s die worden behandeld. Daarnaast is er ook ruimte voor andere vragen met betrekking op taal.

Thema’s
Het traject bestaat uit 18 lessen. De eerste 9 lessen vinden plaats voor de zomervakantie deze zijn verdeeld in 2 fasen; zelfregie en empowerment. Tijdens deze lessen leren de vrouwen zichzelf beter kennen: Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? De 9 lessen na de zomervakantie zijn ook verdeeld in 2 fasen. Fase 3 is oriëntatie. Kennis maken met de verschillende manieren om actief te worden op de arbeidsmarkt, zowel betaald als vrijwillig. Wat komt er allemaal bij kijken en waar moet je rekening mee houden. De vierde fase is participeren. Hierin wordt aandacht besteed hoe je jezelf op de beste manier kan presenteren en je droom waar kan maken.

Informatiebijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst wordt er uitleg gegeven over de inhoudt van het Duaaltraject. Wat zijn de eisen, wat wordt er van je verwacht en wanneer is het Duaaltraject geschikt voor jou. Er is ook mogelijkheid voor vragen. Wanneer een vrouw na de informatiebijeenkomst geïnteresseerd is kan het intakeformulier mee worden gegeven en maakt ze zelf een afspraak voor het intake gesprek. Deze informatie staat op het intake formulier.

Intake
Tijdens het intake gesprek wordt de inhoud van het Duaaltraject wanneer het nodig is kort herhaald. Het intakeformulier wordt besproken en daar waar nodig aangevuld. Tevens wordt de actiefladder 0-meting gemaakt.