Vrijwilligers

Talentenscan

Welk type vrijwilliger bent u? Weet u nog niet precies wat u wilt doen? De vrijwilligerscentrale in Den Haag heeft hiervoor een prachtige Talentenscan ontwikkeld. Met een eenvoudige test weet u binnen een paar minuten het antwoord op de vraag welk soort vrijwilligerswerk bij u past. Klik hier voor het invullen van de test.

Inschrijven

Inschrijven bij Talent kan op twee manieren. U kunt zich inschrijven via de website of bij Talent langs komen. Als u zich via de website aanmeldt, nodigen wij u altijd eerst uit voor een gesprek. In dit gesprek kunt u aangeven waar uw belangstelling naar uit gaat en welke vaardigheden u graag wilt inzetten. Wanneer u al één of meerdere interessante vacature(s) hebt gevonden, horen we dat natuurlijk ook graag. De medewerker van Talent kent de specifieke wensen van de (vrijwilligers) organisaties en bekijkt in hoeverre uw wensen en vaardigheden aansluiten bij de vacature(s) die u op het oog heeft.

Het kan zijn dat u geen geschikte vacature kunt vinden of niet precies weet wat u zoekt. Ook dan nodigen wij u graag uit om zich bij ons in te schrijven. In een gesprek kijken we graag samen met u naar uw vaardigheden, talenten en interesses. Met onze kennis van de (vrijwilligers)organisaties in de omgeving kijken we of er toevallig net een geschikte vacature is vrij gekomen of gaan we actief voor u op zoek naar een geschikte plek.

Inschrijven vrijwilligers

Gesprek bij de (vrijwilligers)organisatie

Na het gesprek bij Talent, krijgt u de contactgegevens van de contactpersoon van de organisatie naar keuze en neemt u contact met hen op voor een gesprek. De (vrijwilligers)organisatie besluit vervolgens of zij met u in zee willen. Als u ook enthousiast bent over de werkzaamheden en de organisatie is er een match!
Natuurlijk kan het ook zijn dat de organisatie of de vacature u toch minder aanspraken dan u dacht. U kan opnieuw contact opnemen met Talent om samen op zoek te gaan naar wat anders.

Profiel op website

Ook kunt u er voor kiezen om uw profiel op de website van Talent te zetten (uiteraard zonder uw privégegevens). Vrijwilligersorganisaties kunnen deze profielen zien. Wanneer een organisatie geïnteresseerd is, kunnen zij via Talent met u in contact komen.

Al ingeschreven?

Indien u al bij Talent ingeschreven staat en u op de website een interessante vacature heeft gevonden, brengt Talent u in contact met de organisatie die de vacature bij Talent heeft geplaatst.